Novetats i Notícies

« Ves enrere

Congrés Internacional de Dades Obertes i Transparència

Congrés Internacional de Dades Obertes i Transparència

El 18 i 19 de maig tindrà lloc el Congrés Internacional de Dades Obertes i Transparència a l'Auditori del Poal Blau de la CPI UPV, Edifici 8B - 3a planta. És possible l'assistència en línia a través de Youtube.

Enllaç al programa: https://www.ctranspa.webs.upv.es/val/congreso-internacional-datos-abiertos/programa-congreso-datos-abiertos/

La iniciativa està promoguda per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica a través del Observatori Valencià de Dades Obertes i Transparència i al costat de la Universitat d'Alacant, Open Knowledge Foundation , Datause i IUMPA.

Entre els continguts previstos hi ha una sessió d'obertura sobre desafiaments de l'agricultura: sostenibilitat, competència i economia circular, l'exposició de casos pràctics en els quals les dades obertes han tingut protagonisme, un interessant debat entre dos activistes experts en transparència, Renata Ávila i Miguel Ongil, moderada per Ekaitz Cancel·la. Una sessió de retrospectiva sobre com ha evolucionat l'accés a la informació pública en les últimes dècades, una revisió del present de les dades i una sessió de tancament entorn de tendències de futur amb la sessió "From Data to IA".

Alguns dels ponents que participaran es troba Renata Ávila, Directora executiva de la Open Knowledge Foundation, la directora d'investigació de Ciència de Dades en Data-Pop Alliance, Zynnia del Villar, l'investigador de la Centre of Governance and Human Rights de la University of Cambridge, Sebastián Lehuedé, o l'investigador i avaluador de Blueprint for Free Speech, Bruno Galizzi i el president i fundador de l'associació Tactical Whistleblower, Hervé Falciani, entre altres.

Entre els experts nacionals comptarem amb professionals com Lluís Benlloch, Investigador (La Dula, Miguel Ongil, activista i consultor (#Cuentasclaras), Sonia Castro consultora d'economia digital (Red.es), Simona Levi, fundadora de Xnet, Lorenzo Cotino, Catedràtic de Dret Constitucional (UV), Ekaitz Cancel·la, periodista i investigador, Thais Ruiz, tech advisor (Digiltal Fems) o Marta Peirano, periodista i escriptora.

El congrés és gratuït encara que serà imprescindible una inscripció prèvia. Pots accedir al formulari a través d'aquest enllaç: https://www.eventbrite.es/e/324070111427

Tota la informació: https://www.ctranspa.webs.upv.es/val/congreso-internacional-datos-abiertos/

Pots accedir als enregistraments de les sessions en el següent enllaç: https://www.youtube.com/channel/UCsbkxV9W2mdVlSIo6jYo-pw