Novetats i Notícies

« Ves enrere

Jornada Género y Gobierno Abierto

Jornada Género y Gobierno Abierto

En el marc del projecte «Gènere i Dades. Foment de la perspectiva de gènere en govern obert», finançat per l'Ajuntament de València, Fundació per la Justícia organitza una Jornada sobre Gènere i Govern Obert, en col·laboració amb la Càtedra Pagoda de la Universitat de València.

L'objectiu és reflexionar conjuntament i compartir els resultats de l'estudi sobre dades obertes des d'una perspectiva de gènere realitzat per la professora Carmen Montalbá Ocaña i Ana María Ioanas

Amb la finalitat de fomentar el coneixement per la ciutadania dels principis de transparència i govern obert, des de Fundació per la Justícia estan realitzant un projecte per a incrementar la capacitat de participació ciutadana a través de l'accés a la informació de les institucions públiques des d'una perspectiva de gènere. Identificar tendències i possibles desigualtats sobre la base de les dades que es publiquen és fonamental per a poder definir polítiques públiques que garantisquen la igualtat i la no discriminació.

Per a això és necessari disposar de dades actualitzades, de qualitat i desagregats que tinguen en compte les característiques de les persones. Incorporar la perspectiva de gènere en la publicació de dades és una condició indispensable per a visibilitzar realitats que, d'una altra manera, quedarien ocultes. D'aquesta manera es garantiria la qualitat de la informació i es facilitaria el procés d'anàlisi i seguiment per a avaluar l'impacte de les polítiques sobre les situacions que es volen millorar.

Enllaç al programa: https://esdeveniments.uv.es/84404/programme/jornada-sobre-genero-y-gobierno-abierto.html

Pots inscriure't en el següent enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeLMA9fUYukfmIHtEkWzOODlC401odSI1GYKwG1D6Iv-FCN8w/viewform